Prijavite se na novice in pridobite 20% popust ob naslednjem nakupu

Rekreacija s psom

Pes je že stoletja veljal za najboljšega človekovega prijatelja, že nekaj let pa je tudi predmet preučevanja  tujih univerz.  Mnenja so, da se tisti, ki imajo štirinožnega prijatelja, pogosteje gibljejo in ostanejo v kondiciji.

Glede na raziskave, ki jih je opravila univerza v San Diegu, tisti s psom hodijo v povprečju 186 minut na teden, kar je najmanjša količina telesne aktivnosti, ki jo priporočata Ameriška akademija za športno medicino in American Hearth Association za bolnike s srčno-dihalnimi težavami.

Glede na študijo, ki sta jo opravila Inštitut za okužbe in Global Hearth Univerze v Liverpoolu, je pes odličen športni spremljevalec vsakogar, za sprehod v hitrem tempu in za kondicijo.

Sprehod psa in mini kardiovaskularna vadba ni nemogoča: igra z žogom ali frizbijem je igriva za psa in mini toniranje ter krepitev moči, hitrosti in vzdržljivosti za lastnika.

Pokazalo se je, da tekači s svojim psom:

  • nadzorujejo svojo težo in raven sladkorja v krvi;
  • obvladujejo raven holesterola v krvi s posledičnim izboljšanjem krvnega tlaka;
  • izboljšanje krvnega in limfnega statusa
  • izboljšanje kardio-pljučnih sposobnosti
  • se postopoma izboljšuje duševno stanje, razpoloženje, refleks in koordinacija.

Glede na raziskave, ki jih je opravila univerza v Missouriju, 3 meseca teka s svojim psom vodi do izboljšanja hitrosti za približno 28% v primerjavi s solo tekači.

Številne dosedanje znanstvene raziskave preprosto potrjujejo prednosti tistih, ki se odločijo živeti s štirinožnim prijateljem.

Ti je prispevek všeč? Deli ga na socialnih omrežjih!

Share on facebook
Deli na Facebooku
Share on linkedin
Deli na LinkedIn-u

S kodo: 55dni za 55% test and taste popusta!

X