Product was successfully added to your shopping cart.

0590 388 10 POMOČ PRI NAKUPU

0item(s)

Vaša košarica je prazna

Previous

LIFE MULTIVIT FORTE

Previous

Vegan Bar

GLUTAMINE GLUTAMAX 200g

Hiter pregled

Prehransko dopolnilo na osnovi glutamina, ki je eden izmed najpomembnejših aminokislin,še posebej pomembena za športnike.

Pakiranje: V prahu 200g

Okus: nevtralen/naraven

Uporaba: 6 g (1 merica) na dan, raztopimo v kozarcu vode; uporabimo po treningu moči, ter v fazi regeneracije pri vzdržljivostnih športih.
17,51 €

Zaloga: Na zalogi

Opis izdelka

GLUTAMIN GLUTAMAX je prehransko dopolnilo, ki vsebuje L-glutamin v prahu, topen v vodi, nevtralnega okusa

Indikacije: Glutamin je aminokislina z nekaterimi posebnimi značilnostmi zaradi katerih je pomembna in priporočljiva za ljudi, ki se intenzivno ukvarjajo s športom. Je prosta aminokislina, ki je najbolj zastopana v našem telesu, kar je precej več od vseh drugih (60%vseh proizvedenih aminokislin predstavlja glutamin). Glutamin je prisoten v velikih količinah v človeškem telesu in še posebej v mišičnem tkivu. Čeprav se glutamin lahko sintetizira iz drugih aminokislin ga v stanju stresa kot je trening, človeško telo potrebuje več kot ga lahko proizvede. Med intenzivno vadbo so zahteve po glutaminu izredno velike, tako da so nedavne študije glutamin razglasile za bistveno aminokislino.

Toda najbolj zanimiva je zagotovo možnost transporta molekul, ki vsebujejo dušik (v obliki amonijevih soli ali drugih molekul kot je karbamil-fosfat) in s tem njihova odstranitev iz našega telesa. Torej glutamin lahko pospeši čas regeneracije po visoko intenzivni aerobni fizični aktivnosti. Druga pomembna funkcija te aminokislinske molekule pa je, da je sama po sebi ergogena snov, to pomeni da se pretvori v molekulo (alfa-keto-glutarat) in zagotovi energijo brez proizvodnje mlečne kisline. Kot je znano poznamo esencialne in ne-esencialne aminokisline. Esencialne aminokisline se bodo tvorile v telesu, tudi če jih ne zaužijete, saj se tvorijo v jetrih. Fizični stres (intenzivna športna vadba) pa lahko vodi do pomanjkanja glutamina in posledično do nesposobnosti organizma za sintezo potrebnih količin novih beljakovin. Raziskave kažejo, da zaloge glutamina med naporom bistveno zmanjšajo kar povzroči upočasnitev metabolnih funkcij mišice.

Ko telo privedemo do stanja pretreniranosti lahko opazimo znake, ki so neposredno povezani s pomanjkanjem glutamina: 1 – Oslabitev imunskega sistema – hitreje zbolimo in zdravljenje je dolgotrajnejše 2 – Zmanjšanje zmogljivosti in znižanje srčnega utripa, težko dosežemo visok srčni utrip 3 - Mišice se ne regenerirajo do optimalnega stanja za nadlajno vadbo To so posledice, ki jih lahko primeren in konstanten vnos glutamina preprečuje ali pomaga rešiti hitreje. V takih primerih je potrebno prilagoditi tudi intenzivnost vadbe, dokler telo ne vzpostavi optimalnega stanja, podobno kot pri okrevanju po dolgotrajni bolezni.

Hranjenje: hranite na hladnem in suhem mestu pri sobni temperaturi.

Izogibajte seizpostavljenosti toploti in sončni svetlobi.

Rok uporabe se nanaša na hrambo v originalni embalaži in pod pogoji hrambe.

Sestavine: 100% L-glutamin

Opozorila: ne presežite priporočenega dnevnega odmerka. Ne jemljite med nosečnostjo. Ni primerno za otroke. Pri dolgotrajnem jemanju se posvetujtez zdravnikom.

Hranite izven dosega otrok. Prehranska dopolnila niso nadomestilo za raznoliko in uravnoteženo prehrano ter zdrav način življenja.