Product was successfully added to your shopping cart.

0590 388 10 POMOČ PRI NAKUPU

0item(s)

Vaša košarica je prazna

Previous

CARBO SPRINT EXTREME

Previous

PRESTART SHOT

CARNITIN 1000 LIQUID

Hiter pregled

Energijski gel na osnovi L-karnitin tartrata s sladilom


PRAKTIČNA ENERGIJA BREZ KALORIJ


pred


glutenfree

1,50 €

Zaloga: Na zalogi

Opis izdelka

Carnitina 1000 Liquid je proenergijski dodatek na osnovi L-karnitina. To prehransko dopolnilo vsebuje največjo količino učinkovine, ki jo je odobrilo Ministrstvo za zdravje.

Izdelek Carnitina 1000 se uporablja pri vseh vzdržljivostnih športih, zlasti v kolesarstvu, v tekaških disciplinah ali v triatlonu. Dopolnilo je priporočljivo jemati v primeru pomanjkanja hranilnih snovi in pri intenzivni in dolgotrajni telesni dejavnosti. Izdelek je primeren tudi za ljudi s prehranjevalnim režimom z nizko vsebnostjo kalorij, ki želijo zmanjšati in nadzorovati svojo telesno težo in maščobno maso.

Naš organizem proizvaja karnitin iz dveh aminokislin (lizina in metionina). Karnitin skrbi za številne funkcije v našem telesu, med katerimi je najpomembnejša beta oksidacija dolgoverižnih maščobnih kislin – reakcija, ki poteka znotraj mitohondrijev. To so majhni celični organeli, v katerih poteka celično dihanje in reakcije, v katerih se proizvaja energija. Karnitin nadzira porabo maščob, saj prenaša molekule maščobne kisline v mitohondrije celic, kjer se porabljajo kot gorivo. Druga naloga karnitina je, da upočasnjuje nastajanje mlečnih kislin v mišicah, kar je eden od glavnih vzrokov za utrujenost mišic.

Zadnji testi so pokazali, da karnitin deluje blagodejno, če ga zaužijemo pred vadbo, saj povečuje učinkovitost med zelo intenzivno vadbo, povečuje najvišjo aerobno zmogljivost ter porabo glikogena med intenzivno in dolgotrajno vadbo. Naš organizem potrebuje L-karnitin pri telesnem naporu, pri mišični dejavnosti in ob izpostavljenosti mrazu. S temi dejavnosti se športnik zelo pogosto srečuje. L-karnitin lahko zelo koristi posamezniku, ki je izpostavljen nizkokalorični dieti. Ta snov spodbuja izgorevanje aminokislin, kot sta levcin in valin, ki tako proizvedejo več kot 10 % energije, ki je potrebna za intenzivno vadbo.

To pomeni, da ta snov lahko pomaga ohraniti sprejemljivo raven energije med postom ali pri zmanjšanem vnosu maščob ali ogljikovih hidratov. L-karnitin deluje tudi na srčno mišico, saj izboljšuje njeno sistolično krčenje.

Sestavine: voda, L-karnitin tartrat, arome, sladilo: sukraloza.

Uporaba: 1 merica (vrečka) na dan.

Pakiranje: 1 merica (vrečka) po 25 ml z enostavnim odpiranjem.

Okus: limona

Opozorilo: Prehranska dopolnila ne nadomeščajo raznolike prehrane. Hranite dobro zaprto v hladnem in suhem prostoru, stran od sončne svetlobe in neposrednih virov toplote. Hranite izven dosega otrok, mlajših od 3 let. Ne prekoračite priporočenega dnevnega odmerka.

 

 POVPREČNA VSEBNOST 

NA 100 ml

NA 25 ml (dnevna doza)

L-karnitin

4 g

1 g

carnitin liquid