Product was successfully added to your shopping cart.

0590 388 10 POMOČ PRI NAKUPU

0item(s)

Vaša košarica je prazna

OMEGA 3 HD - 90 kaps.

Hiter pregled

Prehransko dopolnilo Omega 3 maščobne kisline (visoke koncentrirane)


friendoftheseapuremax

27,61 €

Zaloga: Na zalogi

Opis izdelka

PROACTION OMEGA 3 HD je prehransko dopolnilo, ki vsebuje esencialne maščobne kisline,
Omega 3, ki so visoko koncentrirane in je še posebej primerno za ljudi, ki sledijo smernicam zdravega načina življenja, ter tiste, ki želijo izboljšati učinkovitost pri fizični aktivnosti. So odlično dopolnilo pri nizko kaloričnem prehranskem režimu, katerega cilj je izguba teže ali ohranjanje pridobljene željene teže, ter za zmanjšanje deleža maščob v telesu. 

Omega-3 so sestavljene iz EPA (eikozapentaenojska kislina) in DHA (dokozaheksaenojska kislina) in večkrat nenasičenih maščobnih kislin, katerih biokemična značilnost dvojna vez na tretjem atomu (omega 3). Maščobne kisline omega-3 so esencialne maščobne kisline, kar pomeni, da jih telo ne more sintetizirati samo, zato je njihov vnos s prehrano nujen, da je zagotovljen zadosten dnevni vnos.
Biološka funkcija omega 3 maščob v človeškem organizmu:

  • Zmanjšujejo možnost nastanka krvnih strdkov v telesu
  • Nadzor plazemskega nivoja lipidov, zlasti trigliceridov;
  • Regulacija krvnega tlaka, saj vzdržujejo fluidnost celične membrane in dajejo elastičnost stenam arterij;
    Nedavno so farmakološke lastnosti maščobnih kislin bile predmet številnih epidemioloških raziskav. Rezultati kažejo na možnost preprečevanju aterosklerotičnih bolezni in vpliv na mogoče resne zaplete, kot so miokardni infarkt in kap.
  • Pomanjkanje esencialnih maščobnih kislin se kaže:

-          Počasnejša  rast

-           Dehidracija

-           Luščenje kože

-           Hude poškodbe ledvic in jeter

Ti dve maščobni kislini najdemo v  fitoplanktonu in zooplanktonu, ki sta glavni vir prehrane morskih živali. Ljudje, ki zaužijejo veliko rib, lahko veliko dovolj teh maščobnih kislin dobijo že s prehrano.  Kislini EPA in DHA se lahko sintetizirajo, vendar je takšna sinteza počasna in starost ta proces še upočasnjuje, zato je priporočljivo jemati dopolnila Omega 3 maščobnih kislin.  Številne študije dokazujejo, da ribje olje znižuje raven trigliceridov in LDL (slabega holesterola) pri zdravih posameznikih, ki nimajo težav s holesterolom in povečuje ravni HDL (dobri holesterol).

 

 Uporaba: Priporočamo 2 kapsuli po obroku.

Sestavine: Ribje olje titrirane min 70%, omega-3 (DHA dokozaheksaensko kislino 20% / 50% eikosapentanojske kisline EPA), želatina, glicerol, antioksidanti: tokoferoli.

Pakiranje: 90 tablet

Opozorila: Ne prekoračite priporočenega dnevnega odmerka. Hraniti izven dosega otrok, mlajših od 3 let. Prehranska dopolnila niso nadomestek za uravnoteženo in raznovrstno prehrano in zdrav način življenja.

Hranite v hladnem in suhem prostoru, proč od svetlobe in virov toplote.

Datum porabe se nanaša na proizvod, ki je pravilno hranjen v originalni embalaži

omega3hd