Product was successfully added to your shopping cart.

0590 388 10 POMOČ PRI NAKUPU

0item(s)

Vaša košarica je prazna

  • GLUTAMINE GOLD GLUTAMINE GOLD

GLUTAMINE GOLD

Hiter pregled

NAJVIŠJA KAKOVOST ZA VAŠE MIŠICE  • Z HMB.


35,91 €

Zaloga: Na zalogi

Opis izdelka

GLUTAMIN GOLD je prehransko dopolnilo v obliki tablet, ki vsebuje L-Glutamin in HMB

Uporaba: Glutamin je aminokislina z nekaterimi značilnostmi zaradi katerih je posebna in še posebej zanimiva za tiste, ki se intenzivno ukvarjajo s športom. Je najbolj zastopana prosta aminokislina v našem organizmu, in prekaša vse ostale (60% vseh proizvedenih aminokislin v telesu predstavlja glutamin). Glutamin je prisoten v velikih količinah v človeškem telesu, še posebej veliko pa ga je  mišičnem tkivu. Čeprav se lahko sintetizira iz drugih aminokislin, ga telo ni sposobno proizvesti toliko kot ga potrebuje, to je predvsem v stresnih pogojih, kot je denimo velika količina treninga. Med intenzivno vadbo se potreba po  glutaminu izredno poveča. To so pokazale nedavne študije naznanile in tako imenovale glutamin kot esencialno aminokislino.

Jemanje glutamina lahko nevtralizira odvečne kisline, ki so nastale med intenzivnimi treningi, saj glutamin poveča volumen mišičnih celic, prinaša vodo in s tem tudi glukozo in elektrolite v notranjost celic, kar omogoča in pospešujej vse biokemijske in anabolne procese. Glutamin sodeluje tudi pri presnovi energije, deluje protivnetno  in protibolečinsko. Pospešuje  "kurjenje maščob" in hkrati preprečuje izgubo puste mišične mase. Glutamin pomaga pri dvigu praga utrujenosti, medtem ko pomaga pri ohranjanju visoke mentalne koncentracije.  Igra pomembno vlogo v procesu sinteze možganskih nevrotransmiterjev in krepi imunski sistem.

Kar je najbolj zanimivo pri glutaminu je  možnost transporta molekul, ki vsebujejo dušik (v obliki amonijeve soli ali drugih molekul, kot karbamil-fosfat) in odstranitev le-teh iz telesa. Zaradi te lastnosti lahko trdimo, da  glutamin pospešuje čas okrevanja in regeneracije po fizični aktivnosti visoke aerobne intenzivnosti. Drug pomembna funkcija te molekule aminokisline je, da je ergogena substanca, ki se pretvorijo v molekulo (alfa-keto-glutarat) in zagotavljajo energijo brez proizvajanja mlečne kisline. Aminokisline so dveh vrst, esencialne in neesencialne (telo jih je sposobno proizvesti samo). V resnici pa lahko intenzivni telesni napori privedejo do pomanjkanja glutamina in posledično nezmožnosti telesa za sintetizo novih proteinov. Ugotovljeno je bilo, da je v razmerah velike utrujenosti občutno pade raven mišičnega glutamina in s tem tudi metabolične funkcije mišic. Torej lahko tudi pretreniranost povežemo z pomanjkanjem glutamina.

Jemanje glutamina lahko pomaga pri preprečevanju pojava pretreniranosti in pomaga pri hitrejši regeneraciji. To je še posebno pomembno ob visoki intenzivnosti vadbe, ko normalna prehrana ne zadostuje, da bi se telesu  zagotovilo potrebno količino te aminokisline.

 HMB, kar pomeni hidroksi metil butirat je presnovni produkt, ki nastaja v telesu iz levcina. Študije so pokazale, da ima HMB ergogeni učinek, zaradi svojih anaboličnih, lipolitičnih in antikataboličnih lastnosti. Vse te lastnosti so prispevale k temu, da je HMB postal prehransko dopolnilo pomembno v svetu bodybuildinga in powerliftinga. Poleg tega pa  lahko še posebej koristen pri okrevanju po intenzivnih vzdržljivostnih športih (tek, smučanje in triatlon).

Uporaba: Glutamin Gold je primeren v fazi regeneracije po treningu, saj pozitvno vpliva na imunski sistem in izboljšuje mišično hipertrofijo

Pakiranje: 150 tablet (1000 mg v eni tableti)

Navodila za uporabo: Priporočamo do 5 tablet dnevno razporejenih čez dan, zaužite z vodo, najbolje po treningu.

Sestavine: L-Glutamin (KyowaQuality®), (HMB), sredstvo za povečevanje prostornine: mikrokristalna celuloza, sredstva proti sprijemanju: magnezijev stearat in silicijev dioksid.

 KAJ POMENI "KYOWA QUALITY"? Preveri na uradni spletni strani: http://kyowa-usa.com/about/kyowa-quality

Opozorila: Ne prekoračite priporočenega dnevnega odmerka. Ne uporabljajte med nosečnostjo ali pri otrocih ali  dlje časa brez posvetovanja z zdravnikom. Hranite izven dosega otrok mlajših od treh let.

 

POVPREČNA VSEBNOST na 5 tablet
L-glutamin 5 g
HMB 1 g