Product was successfully added to your shopping cart.

0590 388 10 POMOČ PRI NAKUPU

0item(s)

Vaša košarica je prazna

PINK FIT BLOCK

Hiter pregled

Prehransko dopolnilo, ki preprečuje absorpcijo maščob in omogoča nadzor občutek lakote.

29,44 €

Zaloga: Ni na zalogi

Opis izdelka

Indikacije: Pink Fit Block je prehransko dopolnilo na osnovi kitosana, naravni proizvod, ki se nahaja v lupini morskih rakov. Primerno obdelan kitosan v obliki prahu se uporablja pri pripravi prehranskih dopolnil. Po zaužitju prehranskega dopolnila kitosan pride v stik z želodčnimi sokovi in se raztopi, pri tem pa ustvari aminske skupine, ki vežejo proste maščobne kisline in tako zmanjšajo njihovo absorpcijo. To velja le za absorbcijo maščobnih kislin. Klinični testi so pokazali, da kitosan znižuje količino holesterola in trigliceridov v krvi, tako da zvišuje HDL (»dobri«) holesterol. Poleg tega so klinične raziskave potrdile, da kitosan, ki se veže na maščobe in tako preprečuje njihovo absorpcijo, občutno zniža telesno težo, pri tem pa ne povzroča stranskih učinkov. Pri jemanju kitosana (kot velja za vsa vlakna) priporočamo, da čez dan pijete velike količine vode. Kitosan lahko omeji absorpcijo zdravil in drugih sestavin, ki so topne v maščobah. Odsvetujemo ga tistim, ki so alergični na rake ali ribe.

Pink Fit Block  vsebuje tudi nopalejo, inovativno sestavino, ki v kombinaciji s tem proizvodom pripomore k uravnavanju in nadzoru telesne teže. Izsušeno meso nopaleje (kaktusa) je uporabno zaradi močne koncentracije frakcije polisaharida, ki veže zaužite maščobe. Tako se maščobe ne morejo absorbirati in so izločene. Skupaj z drugimi snovmi, ki vsebujejo pektine, nopaleja povzroča občutek sitosti. Rastlinska sluz, ki je ena od sestavin nopaleje, nadzoruje prekomerno želodčno kislost in uravnava črevesni prehod (blag odvajalni učinek). Zaradi visoke koncentracije mineralnih snovi se rastlinska sluz v mehiški tradiciji uporablja kot odvajalo-diuretik in srčni tonik

Pink Fit Block  vsebuje garcinijo z izvlečkom hidrocitronske kisline, sestavine, ki je dejavna v mitohondrijih, kjer pride do dokončnega uničenja maščob, ogljikovih hidratov in proteinov. Hidrocitronska kislina močno omeji encim ATP, tako da zmanjša sintezo maščob (endogena sinteza trigliceridov se zmanjša za približno 27 %) in spodbuja sintezo glikogena v jetrih, kjer je dokončno uničena hrana za proizvodnjo energije. Zvišanje glikogena v jetrih spodbuja receptorje za glukozo v jetrih. Tako osrednji živčni sistem dobi informacijo, da je vnos energije zadosten in da ni potreben vnos druge hrane. Vzbuja občutek sitosti. Formulacija proizvoda je obogatena z vitamini, ki so topni v maščobah (A in D) in z vitaminom F, ki ima antioksidacijski učinek, ki zavira proizvodnjo prostih radikalov, ki nastajajo med fizično aktivnostjo.

Proizvod je primeren za: moške in ženske, ki izvajajo prehranjevalni program z namenom, da bi nadzorovali telesno težo, in želijo omejiti maščobe v prehrani. 

Sestavine: Kitosan, sredstvo za povečanje prostornine: mikro-kristalna celuloza, izvleček garcinije 60 % hidrocitronske kisline, prah nopaleje (Opuntia Fucus-indica, meso mladih rastlin), antiaglomeranti: silicijev dioksid, stearinski magnezij, acetat vitamina F (dl-alfa acetat vitamina E, želatina), acetat vitamina A (retinol acetat, želatina, saharoza, koruzni škrob), vitamin D3 (chiolecalciferol, želatina, saharoza, koruzni škrob)

Pakiranje: škatla z 90 tabletami.

Opozorila: Ne prekoračite priporočene dnevne količine. Hranite izven dosega otrok, mlajših od treh let. Dopolnila ne morejo nadomestiti raznolike in uravnotežene prehrane ter zdravega življenjskega sloga. Proizvod lahko uporabljate v okviru primerne nizkokalorične diete, v kombinaciji z zdravim življenjskim slogom in fizično aktivnostjo. Če dieti sledite več kot tri tedne, se posvetujte z zdravnikom. Kitosan lahko omeji absorpcijo zdravil in drugih aktivnih sestavin. Odsvetujemo ga tistim, ki so alergični na rake ali ribe. Uporaba: 2 tableti pred glavnimi jedmi (kosilo in večerja).

 

Prehranske vrednosti:

 

Povprečna vsebnost

v 4 tabl.

% RDA*

Kitosan Hv

2000 mg

 

Garcinija

400 mg

 

Prah nopaleje

400 mg

 

Vitamin A

800 mcg

100

Vitamin D

5 mcg

100

Vitamin F

12 mg

100

 

* % RDA - Priporočena dnevna vrednost

FAT