Product was successfully added to your shopping cart.

0590 388 10 POMOČ PRI NAKUPU

0item(s)

Vaša košarica je prazna

CARBO PLUS 530g

Hiter pregled

Dietetično energetski pripravek za športnike z aminokislinami z razvejano verigo, L-argininom in L- karnitinom, s sladkorji in sladilom


ENERGIJA IN MOČ


PREDMED


glutenlactosefreecarboplus

20,20 €

Zaloga: Na zalogi

Opis izdelka

CARBO PLUS je kompleten pripravek za športnike, ki potrebujejo energijo za dolgotrajnejšo fizično obremenitev. CARBO PLUS je uravnotežen mix vseh najnovejših proenergetskih elementov dosegljivih na tržišču - v enem samem proizvodu - plod izkušenj raziskav Proaction.

Maltodekstrini so sestavljeni iz polisaharidov, organizem jih absorbira postopoma in zaradi tega lahko dovajajo energijo konstantno in za daljšo dobo kot enostavni sladkorji.

Maltodekstrini v CARBO PLUS-u so polisaharidi z dolgo verigo (19% podenot dekstroze), pridobljeni s hidrolizo koruznega škroba OGM FREE s pomočjo encimov (hidrolaza), reakcijo, ki loči na tisoče molekul dekstroze, vezanih med seboj v dolge verige, ki so struktura škroba.

Glede na stopnjo hidrolize, lahko pridobimo različne maltodekstrine; različne glede na dolžino verig, ki jih sestavljajo. Dolžina glukozne verige maltodekstrina je obratno sorazmerno povezana s parametrom Dekstrozna Ekvivalenca (D.E.). Če je maltodekstrin sestavljen iz dolgih molekul polisaharidov, bo njegova dekstrozna ekvivalenca (D.E.) nižja.

S prehrambenega vidika je maltodekstrin z nizko D.E. visoko kakovosten, ker garantira postopno absorbcijo in časovno podaljšano energijo, pri tem pa ne povzroča glikemičnih dvigov sladkorjev kot je glukoza z D.E. 100.

Karnitin, zaužit pred telesno dejavnostjo, zagotavlja pozitivne učinke, kot na primer povečano vzdržljivost pri vadbi pod obremenitvijo, večjo maksimalno aerobno sposobnost, boljšo uporabo glikogena med intenzivno in dolgotrajno telesno aktivnostjo.

Naše telo potrebuje L-Karnitin v primeru fiziološkega stresa, mišične aktivnosti in izpostavljenosti mrazu. Pomembno je vedeti da je L-Karnitin v veliko pomoč pri nizkokalorični dieti. L-Karnitin spodbuja izgorevanje aminokislin, leucine in valine  ki proizvajajo več kot 10% potrebne energije pri intenzivni telesni dejavnosti.

Arginin je vsekakor favoriziran med aminokislinami,  tudi raziskave vedno bolj priporočajo uporabo le tega med športniki; povečuje energijo in moč ki sta potrebni pred športnim udejstvovanjem.

Pozitivne študije v preteklosti in nove raziskave potrjujejo učinkovitost arginina, tako da sta se prodaja te aminokisline in dodajanje prehranskim dopolnilom maksimalno povečala.

Tri aminokisline z razvejano verigo BCAA (leucin, isoleucin, valin), spadajo v skupino esencialnih aminokislin, ker jih, za razliko od drugih aminokislin, organizem ni v stanju tvoriti sam in jih moramo zaužiti s hrano. Te aminokisline so nujno potrebne za delovanje mišičnega metabolizma in predstavljajo približno 35% mišičnega volumna.

Sestava: maltodekstrini; dekstroza; isomaltulosa; regulator kislosti : citronska kislina; L – leucin, L- karnitin, tartrat, arome, L- arginin, korektor kislosti, citrat . Barvila : E162, E160a, E150d, , L-izoleucin, L – valin , stabilizator, saharoza, sladilo. 

Način uporabe: Raztopite eno dozo 35g (4 polne žlice) dopolnila v 500ml vode. Zaužijte dve dozi dnevno pred in med športno aktivnostjo.

Uporaba: primerno  za vse vzdržljivostne športe, priporočljivo kot vir postopne in konstantne energije za vse ki se ukvarjajo z intenzivno športno dejavnostjo.

Pakiranje: 530g

Okus: rdeča pomaranča

Opozorilo:  Izdelek uporabljajte kot del raznolike in uravnovešene prehrane ter zdravega načina življenja. Ne uporabljajte v času nosečnosti, ni priporočljivo za otroke. V primeru dolgotrajne uporabe se posvetujte z zdravnikom. Ne prekoračite priporočenega odmerka. Hranite v hladnem in suhem prostoru.

 

 

POVPREČNA VSEBNOST    

za 100 ml

1 doza (53 g/500 ml)

Energetska vrednost                         

377kcal /1606kJ

200kcl/851kJ

Proteini

4,36 g

2,31 g

Ogljikovi hidrati

86,7 g

45,9 g

Maltodekstrin

64,1 g

34 g

Isomaltuloza

9,4 g

5 g

Dekstroza

15 g

8 g

Maščobe

0 g

0 g

L- Leucin

1415 mg

750 mg

L- Isoleucin

707,5 mg

375 mg

L- Valin

707,5 mg

375 mg

L- Arginin

943,5 mg

500 mg

L- Karnitin

943,5 mg

500 mg

carboplus