Product was successfully added to your shopping cart.

0590 388 10 POMOČ PRI NAKUPU

0item(s)

Vaša košarica je prazna

CARBO SPRINT VOLATA

Hiter pregled

Energijski gel z ogljikovimi hidrati in kofeinom je novo energijsko dopolnilo s kofeinom, ki si ga je zamislil ProAction za končne faze treninga ali tekme


TAKOJŠNJA ENERGIJA PRED CILJEM


MED


glutenlactose free

1,90 €

Zaloga: Ni na zalogi

Opis izdelka

Carbo Sprint VOLATA  je tekoče dopolnilo na bazi ogljikovih hidratov (dekstroza, fruktoza in maltodekstrin), ki športnikom zagotavlja takojšen energijski vnos. Dodatek kofeina in L-karnitina mu daje izrazit krepčilno-stimulativen učinek, ki športniku pomaga med končno fazo aktivnosti.

Na voljo je v priročnem pakiranju »doypack«( 50ml), ki ustreza enemu odmerku. Zaradi trdega ustnika je enostaven za uporabo tudi v najbolj ekstremnih situacijah, saj lahko tudi po tem, ko smo odstranili zamašek, napitek spijemo po požirkih. Carbo Sprint VOLATA je na voljo z okusom rdeče pomaranče.

Indikacije: Posebna formula Carbo Sprint Volata vsebuje mešanico ogljikovih hidratov in sladkorjev s hitro, srednjo in počasno absorbcijo (dekstroza, fruktoza, maltodekstrini) z dodatkom kofeina in karnitina, z izrazitim tonično stimulativnim učinkom. Dekstroza je enostaven sladkor, ki je v krvnem obtoku hitro na razpolago. Predstavlja glavni vir energije naših celic in tudi mnogih drugih organizmov, naj gre za kompleksne ali povsem enostavne, kot so nekatere bakterije. Fruktoza je enostaven sladkor, ki se metabolizira v glavnem v jetrih. Je disaharid sestavljen iz ene molekule glukoze in ene fruktoze, zato je njena uporaba počasnejša in postopna. Fruktoza se uporablja kadar primanjkuje glukoze zaradi aktivacije hormona glikogena; fruktoza ne spreminja nivoja sladkorja v krvi in posledično ne vpliva na izločanje inzulina iz celic trebušne slinavke. Maltodekstrini so proizvod razgradnje škroba z delovanjem encima alfa-amilaze. Škrob je dolg polimer glukoze, sestavljen iz verig amilaze (linearna veriga) in amilopektina (razvejana veriga). Te dolge verige glukoze so rezerva sladkorjev, ki se sproščajo postopoma in zagotavljajo energetsko rezervo za celotno željeno časovno obdobje aktivnosti.

Okus: Rdeča pomaranča

 Pakiranje: 50 ml

Priporočila za uporabo: 15-30 min pred zaključkom fizične aktivnosti / dirko.

 

 
HRANILNE VREDNOSTI NA 100 ml % RDA *
Energijska vrednost 230 kcal / 980 kJ  
Beljakovine 0 g  
Ogljikovi hidrati 50 g  
        od tega sladkorji 42,5 g  
Maščobe 0 g  
L-karnitin 200 mg  
Kofein  160 mg  
Vitamin C 685 mg 45 %
Vitamin B6 1,2 mg 85,7 %
Soli 0 mg  

 

* %RDA -  Priporočena dnevna vrednost

volata