Product was successfully added to your shopping cart.

0590 388 10 POMOČ PRI NAKUPU

0item(s)

Vaša košarica je prazna

CARBO SPRINT BCAA

Hiter pregled

Energijski gel z aminokislinami je tekoče prehransko dopolnilo (gel) na bazi ogljikovih hidratov (maltodekstrin, dekstroza in fruktoza), ki športnikom omogoča takojšen in dolgotrajen vnos energije


ENERGIJA IN MOČ VEDNO PRI ROKI


PREDMED


glutenlactose free

1,90 €

Zaloga: Ni na zalogi

Opis izdelka

Carbo Sprint BCAA je tekoče prehransko dopolnilo na bazi ogljikovih hidratov (maltodekstrin, dekstroza in fruktoza), ki športnikom omogoča takojšen in dolgotrajen vnos energije (približno 1 – 2 ure). Dodatek razvejanih aminokislin (BCAA) močno zmanjšuje mišični katabolizem med vadbo ali tekmo.

Na voljo je v priročnem pakiranju »doypack« (50ml), ki ustreza enemu odmerku. Zaradi trdega ustnika je enostaven za uporabo tudi v najbolj ekstremnih situacijah, saj lahko tudi po tem, ko smo odstranili zamašek, napitek spijemo po požirkih.

Indikacije: Posebna formula Carbo Sprint BCAA vsebuje mešanico ogljikovih hidratov in sladkorjev z dolgo, srednjo in kratko absorbcijo (maltodekstrini, fruktoza in dekstroza). Maltodekstrini so proizvod cepitve škroba s pomočjo encima alfa-amilaze. Škrob je dolg polimer glukoze, sestavljen iz verig amilaze (linearna veriga) in amilopektina (razvejana veriga). Te dolge verige glukoze so rezerva sladkorjev, ki se sproščajo postopoma in zagotavljajo energetsko rezervo za celotno željeno časovno obdobje aktivnosti. Fruktoza je enostaven sladkor, ki se metabolizira v glavnem v jetrih. Uporablja se kadar primanjkuje glukoze zaradi aktivacije hormona glikogena; fruktoza ne spreminja nivoja sladkorja v krvi in posledično ne vpliva na izločanje inzulina iz celic trebušne slinavke. Dekstroza je enostaven sladkor, ki je biološko hitro na razpolago. Dekstroza predstavlja glavni vir energije naših celic in mnogih drugih organizmov, naj gre za kompleksne ali povsem enostavne, kot so to nekatere bakterije. Dodatek razvejanih aminokislin B.C.A.A. (leucin, izoleucin, valin )omogoča redukcijo misičnega katabolizma med športno dejavnostjo. 

Okus: limona, pomaranča

Pakiranje: 50 ml

Priporočila za uporabo: pred/med fizično aktivnostjo

 
HRANILNA VREDNOST NA 100 ml % RDA *
Energijska vrednost 215 kcal / 915 kJ  
Beljakovine 0 g*  
Ogljikovi hidrati 50 g  
        od tega sladkorji 20 g  
Maščobe 0 g  
Soli 0,027 g  
Vitamin B6 0,28 mg 20 %
L-levcin 1,0 g  
L-valin 0,5 g  
L-izolvecin 0,5 g  

 * 0g, ker so prisotne samo proste aminokisline

* % RDA - Priporočena dnevna vrednost

 

 

bcaa gel