Product was successfully added to your shopping cart.

0590 388 10 POMOČ PRI NAKUPU

0item(s)

Vaša košarica je prazna

21. izvedba Valonske puščice (Fleche Wallone) je potekala za razliko od prejšnji dirk v prav poletnem vremenu in kot je za te kraje na zahodu Evrope značilno, ponovno v izjemnem vzdušju. 133 deklet na štartu ni delilo prav veliko nasmeškov pred štartom. Izredno težka trasa v zadnjem delu dirke je stalno krčila glavnino, ki ni nobeni skupini ubežnic pustila večje prednosti. Tako je v zadnji krog po prvem vzponu na zid Huy prikolesarila skupina 40 kolesark, v kateri je imela ekipa BTC City Bujakovo in Iakovenkovo. V zadnjih 20 km so sledili 4 zahtevni vzponi. Trenutno najmočnejša ekipa Boels Dolmans je pripravila izvrsten položaj Anni Van Der Breggen, ki je tako osvojila svojo 4 zaporedno zmago na tem strah zbujajočem ciljnem vzponu. Kljub ne ravno velikim pričakovanjem na tej dirki sta kolesarki BTC CITY LJUBLJANA osvojili 9. In 12. mesto, kar je glede na to, da v ekipi ni bilo najboljših specialist za težke vzpone izreden dosežek. Zadnji dve težki preizkušnji sta pokazali, da je ekipa na najtežjih dirkah kljub temu, da je močno oslabljena zelo konkurenčna, kar hrabri tudi ostale članice ekipe. Izredno težko preizkušnjo je končala tudi Žigartova, ki je prvič nastopila na tej preizkušnji.

Rezultati:

Anna Van Der Breggen Boels Dolmans 3:10:14

Ashleigh Moolman Pasyo Cervelo Bigla za 2 sek

Megan Guarnier Boels Dolmans za 2 sek

9. Nastya Iakovenko BTC City Ljubljana za 25 sek

12. Eugenia Bujak ¨¨ za 28 sek

55. Urška Žigart ¨ za 5min 58sek

20. 04. 2018 08.56 By urednik urednik Novice Uspehi naših strank

Na 17. Izvedbi dirke GP de Dottignies druge kategorije je imela ekipa BTC City Ljubljana velike težave, da je sploh nastopila zaradi premajhnega števila tekmovalk. Tako se je formalno kljub poškodbi na startu pojavila tudi Bujakova, čeprav je včeraj na Flandriji staknila poškodbo gležnja. Na štartu se je pojavilo 162 tekmovalk. Dirka, ki je namenjena šprinterjem v ekipah, je nekoliko nagajal veter, vendar do večje selekcije ni prišlo. Tako je v cilj prikolesarila skupina 84 tekmovalk. Od tekmovalk BTC a je imela v sprintu najboljšo pozicijo Boogaardova, vendar ji je na enem izmed jaškov tik pred ciljem padla veriga iz prednjega verižnika in možnosti za visoko uvrstitev je bilo konec.

Najbolje uvrščena od tekmovalk na koncu je bila Radotićeva na 24.mestu.

1. Bastianelli Marta Ale Cipolini 3:10.6

2. Balsamo Elisa Valcar ¨

3. Jeuland Pascal Doltcini ¨

24. Radotić Mia vse v času zmagovalke

36. Iakovenko Nastya

46. Boogaard Maaike

67. Lechner Corinna

5. 04. 2018 12.25 By urednik urednik Novice Uspehi naših strank
Zdesetkana ekipa BTC City Ljubljana je danes v postavi Lechner, Radotić, Boogaard, Iakovenko in Bujak nastopila na ženski izvedbi dirke Po Flandriji. Res pravi spektakel in že tako zahtevno in živčno traso dirke je ponovno otežil dež in temperature med 6 in 8 stopinj.

Zdesetkana ekipa BTC City Ljubljana je danes v postavi Lechner, Radotić, Boogaard, Iakovenko in Bujak nastopila na ženski izvedbi dirke Po Flandriji. Res pravi spektakel in že tako zahtevno in živčno traso dirke je ponovno otežil dež in temperature med 6 in 8 stopinj.

V enem od začetnih pobegov je sodelovala Boogaardova, kar jo je tudi stalo stika s skupino pozneje. Iakovenkova, je bila skupaj z Bujakovo še v glavnini vendar pa je bila na žalost ponovno vpletena v hud padec. Na njeno srečo jo je najbolj skupila le njena čelada. Ekipa je največ pričakovala od Bujakove, ki pa je bila 3 x vpletena posredno v padce, kar ji je pobralo veliko moči pri lovljenju vodilnih. Na koncu je osvojila 28.mesto, kar je nekoliko manj od njenih pričakovanj, vendar na podlagi vsega videnega lahko rečemo, da je na koncu dosegla svoj maksimum.

Rezultati:

1. Anna van der Bregen (Boels Dolmans) 4:08:46

2. Amy Pieters + 1:08

3. Annemiek Van Vleuten (Mitchelton Scott) + 1:08

28. Eugenia Bujak (BTC City Ljubljana) + 1:48

2. 04. 2018 02.49 By urednik urednik kolesarstvo, cycling, sport, dirka, Novice Dogodki Uspehi naših strank

Gent –Wevelgem, vsako leto težja in bolj prestižna klasika, je bila četrta dirka WWT. Prvi del dirke je bil za razliko dokaj nezanimiv, saj je značilni veter za Belgijo tokrat bil nekoliko šibkejši. Po prvi polovici dirke pred makadamskimi odseki je imela ekipa 4 predstavnice v glavnini. Na makadamu je prišlo do padca, kjer je najhujšo poškodbo skupila Pintarjeva, ki si je zdrobila zglob prstanca. Na zadnjih vzponih je ostala v ospredju Bujakova, ki je dobro nadzorovala vse glave favoritinje dirke. Zadnjih 25 km je bila velika glavnina ponovno skupaj, takrat pa je Bujakova malo zaspala. Glavnina se je na veter prepolovila in stika z vodilno skupino kljub nekaterimi zvezdnicami ženskega kolesarstva ni mogla več ujeti. V sprintu skupine 36 kolesark je bila najboljša Italijanka Bastianelli, članica ekipe Ale Cipollini.

1. Bastianelli Marta (Ale Cipollini) 3:41:00

2. D'Hoore Jolien (Mitchelton Scott)

3. Klein Lisa (Canyon Sram)

Predstavnice BTC City so se uvrstile:

44. Boogaard Maaike +1:48

46. Iakovenko Anastasiia +1:48

50. Bujak Eugenia +1:48

Pintarjeva in Pavlukhina sta odstopili.

Danes so članice ekipe BTC City Ljubljana v Italiji končale tretjo dirko v seriji ženskega WorldToura. Ženska kolesarska elita je v Cittigliu startala 131 km dolgo dirko Trofeo Alfredo Binda.Preberi več
Set Ascending Direction

Izdelki 1 do 5 od 6 skupaj

  1. 1
  2. 2