Product was successfully added to your shopping cart.

0590 388 10 POMOČ PRI NAKUPU

0item(s)

Vaša košarica je prazna

BCAA AMINOKISLINE 130 kaps.

Hiter pregled

Prehranski dodatek z razvejanimi amino kislinami in vitaminom B6


ENERGIJA IN REGENERACIJA


PREDPO


glutenlactose free

19,79 €

Zaloga: Na zalogi

Opis izdelka

 Proaction BCAA Endurance prehranski dodatek z razvejanimi amino kislinami in vitaminom B6.

Primerno je za vse s pomanjkljivo prehrano in v času intenzivne in daljše fizične aktivnosti.

Proaction BCCA Endurance zagotavljajo več energije pred aktivnostjo in hitrejšo regeneracijo po aerobni aktivnosti.

Priporočljivo za: V primeru prehranskega pomanjkanja ali ob intenzivnih in dolgotrajnih treningih. ProAction BCAA je v pomoč pri zagotavljanju energije pred aerobno aktivnostjo in pripomore k boljši regeneraciji

 BCAA ENDURANCE je prehransko dopolnilo, ki vsebuje razvejane aminokisline in vitamin B6. Med različnimi vrstami aminokislin, ki jih poznamo, jih samo 20 sodeluje pri gradnji beljakovin. Telo samo ne more proizvesti 8 od teh aminokislin in jih mora pridobiti s hrano; zato jim pravimo esencialne aminokisline. Tri izmed 8 esencialnih aminokislin imajo razvejano stransko ogljikovo strukturo (zato jim pravimo razvejane aminokisline – BCAA (branched – chain – amino acid). To so: levcin, isolevcin in valin.

Študije so pokazale, da vnos BCAA pred vadbo poveča njihov nivo v krvi in tkivu; ta povečana koncentracija sovpada z zaviralnim učinkom na razgrajevanje beljakovin in posledično olajšuje anabolične procese. Drugi učinek BCAA pa je njihovo delovanje na sistem centralne  utrujenosti, ki onemogoča maksimalen napor zaradi procesov, ki so povezani s centralnim živčnim sistemom. Prenos triptofana v možganih je odvisen od koncentracije ostalih razvejanih aminoksilin (LNAA) v krvi in predvsem od koncentracije BCAA, ki tekmujejo z triptofanom za prehod skozi krvno bariero. Manjša kot je koncentracija BCAA, več triptofana pride do možganov in večji je občutek utrujenosti. Zadosten vnos BCAA lahko zamakne pojav utrujenosti med vadbo. Poleg tega zaradi povečane oksidacije razvejanih aminokislin, maščob in beljakovin med vadbo je vnos BCAA tudi vir dodatne energije, ki vpliva na kakovost treninga, saj je zmanjša oksidacija glukoze v mišicah. Nekatere študije so pokazale razliko med moškimi in ženskami v energijskih virih, ki jih telo porablja za fizično aktivnost. Ženske naj bi porabljale večji delež maščob in manj aminokislin in ogljikovih hidratov v primerjavi z moškimi.

 Uporaba: Pri vseh športih kjer sta potrebni moč in eksplozivnost, med fazo gradnje mišične mase in fazo ohranjanja mišične mase. Priporočen odmerek je med 1-1,5 grama na 10kg telesne teže, pred in po treningu ali enakomerno razporejenih preko dneva. V vseh vzdržljivostnih športih, kjer je aktivnost daljša in bolj zahtevna je odmerek lahko tudi 2g na 10 kg telesne teže, pred med in po vadbi.

Pakiranje: 130 tablet.

Ne vsebuje glutena in laktoze

Opozorila: V primeru daljše uporabe (več kot 6 do 8 mesecev) se posvetujte z zdravnikom. Izdelek se odsvetuje v primeru bolezni ledvic, med nosečnostjo, in otrokom mlajših od 14 let. Izdelek shranjujte izven dosega otrok. Izdelek ni nadomestilo za raznoliko in uravnoteženo prehrano.

Shranjujte v suhem in hladnem prostoru. 

 

POVPREČEN VNOS

Na 5 kapsul

L –levcin

2,5 g

L – valin

1,25 g

L – izolevcin

1,25 g

Vitamin B6

1,4 mg

bcaa end